Çekiş Düşüklüğü Neden Olur

Çekiş Düşüklüğü Neden Olur En Sık Olan 10 Sebep Bakım Onarım

Çekiş Düşüklüğü Neden Olur

Çekiş Düşüklüğü Neden Olur ? Kendiniz Bulacağınız 10 Sebep

Araçlarda ki çekiş düşüklük sebebi çok fazla sebepten meydana gelmekte olup bunların arıza tespitlerini araba sahibi yani kullanıcı da bulabilir. Örneği aracınızın debriyaj balatasının veya türbin balatalarının zayıflaması aracınızda ki çekiş düşüklüğüne sebebiyet verecektir.

Peki bu arızaları nasıl anlarız ?

1-) Debriyaj ( Baskı Balata ) Zayıflığı : Aracınızın gaz pedalına bastığınız zaman devir artmasına rağmen arabanız ilerlemiyor veya çok daha az ilerliyorsa debriyaj balatanızın acil olarak değişmesi gerekmektedir.

2-) Tıkalı veya Kirli Hava Filtresi : Aracınız yeterli havayı alamayacağı için çekiş düşer bazen karaduman başlar. Kendiniz hav filtresini sökerek kontrol edebilirsiniz.

3-) Katalizör Egsozun Dolu Olması : Katalizörler benzinli araçlarda yanlış yakıt veya kalitesiz yakıt tüketimi bazı araçlarda da kronik olarak erimekte veya dolmaktadır. Egsozdan yeteri kadar yanmış yakıt çıkamayacağı ve motor boğulacağı için aracınızda çekiş düşüklüğü olabilir. Genellikle sarı motor ikaz lambası yakar.

4-) DPF ( partikül ) Dolu Olması : DPF özellikle yanlış motor yağ ve yakıt kullanımı veya çok sık şehir içi kullanımdan dolayı dolmaktadır. Özellikle VAG grubu yani Skoda, Seat, Volkswagen ve Audi araçlarda karşılaşılan bir durum olup sizlere motor uyarı ikazı vermektedir. Burada yapılması gerekilen temizlik ve rejenerasyon işlemidir. Eğer aracınız yüksek kilometreye sahipse burada yapılması gerekilen karaduman olmaması için delik yöntemi ile iptal edilmesidir. Komple egsoz boşaltılması tarafımızca tavsiye edilmektedir.

5-) Bujilerin Yıpranmış Olması : Bujiler periyodik bakımlarda kontrol edilmeli ve gerektiği yerde mutlaka değişmelidir.

6-) Vanos Arızası : Vanos arızası özellikle sabah ilk çalıştırmalarda motorda ses yapmakta olup net tespit için arıza tespit cihazına bağlanması gerekmektedir.

7-) Diğer Mekanik Arızalar : ELM327 gibi basit cihazlar bu durumlarda bazen işinize yarayabilmektedir.

😎 Hava Akış ( havadebi ) Metre Arızası : Aracınızda ki havaakışı sökerek yani giren hava miktarını sabitleyerek kontrol edebilirsiniz.

9-) Turbo Arızası : Zamanla yıpranın turbo veya vakum hattı aracınız da çekiş düşüklüğü yaptırabilir.

10-) Sensörsel Arızalar : Zamanın parçaların yıpranmada çok büyük bir etken olduğu hiç bir zaman akıldan çıkarılmamalıdır. Eksantik sensörü , vuruntu sensörü gibi ürünler aracınızda çekiş düşülüğü veya geç çalıştırma yapabilir.

Adres

Ergazi Mahallesi, 1803. Sokak , Ottoman Plus İş Merkezi , B Blok No:6/10 Yenimahalle Ankara

Çalışma Saatleri

Pazartesi – Cuma / 08:30 – 19:00

Cumartesi / 09:00 – 18:30